En Ziggo stopt al heel snel met Formule 1.

Het is bijna niet te geloven, maar we kunnen alweer 9 jaar van de Formule 1 genieten door af te stemmen op Ziggo. Toen ze de rechten voor de Formule 1 overnamen (voor Nederland), was het nog niet een ‘dure’ sport. De uitzendrechten waren vrij behapbaar in die periode. In de tussentijd zijn de bedragen om F1 te mogen uitzenden aanzienlijk gestegen.

Sinds Max Verstappen meedoet, is Formule 1 enorm populair in Nederland. Tijdens elke Grand Prix kijken er zo’n 1.500.000 Nederlanders naar. Daardoor bleef het voor Ziggo interessant om enorme bedragen neer te lagen.

De combinatie Nederland en Verstappen is een lucratieve markt. Dermate lucreatief, dat er meerdere partijen in de rij stonden om de rechten over te nemen. Gisteren werd het eerste gerucht al de wereld in geholpen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *